Mystiska pixelmassor

Fråga

Hej Experten! Detta är ett problem som är mycket svårt att förklara. Halva skärmen ”flimrar”. Det blir en massa mörkrosa pixelmassor i bestämda formeringar.

I Windows kan pixlarna byta färg till grön. Jag tror dock inte att detta är ett pixelfel. Om jag använder menyn från själva skärmen så visar den nämligen helt rätt.

Jag tror att antingen så orkar inte mitt grafikkort med den höga upplösningen 1680×1050 eller så har jag fått något virus eller liknande. Det är mycket mystiskt, när jag ändrar till lägre upplösning blir pixelmassorna större , alltså ”pixlarna” ser större ut helt enkelt”, men felet är kvar Se bifogad bild.

Svar

En sak kan jag tvärsäkert säga – det handlar inte om ett virus. Jag har sett något liknande tidigare och då var det bara att kasta grafikkortet.

Din teori om att grafikkortet inte orkar med upplösningen låter rimlig, men den motsägs ju tyvärr av att effekten kvarstår när du sänker upplösningen.

Så om grafikkortet sitter ordentligt på plats och har tillräcklig strömförsörjning är jag rädd att det nog bara är att konstatera att det är trasigt.

redaktionen

Om redaktionen

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Kommentera

*

Liknande artiklar