Säkerhetskopiering av e-post

Fråga

Hej, en fråga runt backup av Outlook Express mappar.

Jag har sedan länge (av lathet) kört min e-post via Outlook Express på några av mina datorer. Men jag känner en oro över att ha inte hittat ett bra sätt att ta backup. Jag undrar om det är så ”enkelt” som att kopiera filerna för profilen i Outlook Express mappen?

Går det att kopiera tillbaka efter ett eventuellt haveri, eller ställer det unika ID:t och registret till det? Jag hade tänkt mig att kopiera till min NAS-server, som i sin tur har en backupdisk på sig.

Jag hittar ju mina filer under C:Documents and Settings”Min UserID”Lokala InställningarApplication DataIdentities{”kryptisk ID”}MicrosoftOutlook Express. Idag gör jag disk image copy med Norton Ghost lite nu och då, men detta är ju endast för total disaster, så en mer granulär backup vore ju bättre.

Vidare, funderar på att byta e-postklient till exempelvis Thunderbird. Går det att importera/flytta mina gamla e-postmappar från Outlook Express till T-bird?

Svar

Det går alldeles utmärkt att säkerhetskopiera den aktuella mappen, precis som du föreslår. Att kopiera tillbaka filerna är dock inte riktigt lika enkelt. Precis som du själv misstänker är det inte bara att stoppa tillbaka dem.

Men hela proceduren finns så väl beskriven hos Microsoft att det är onödigt att jag gör det igen:

http://support.microsoft.com/kb/270670

Och visst går det att importera e-post från Outlook Express till Thunderbird. Även detta tillvägagångssätt är det onödigt för mig att upprepa, eftersom denna beskrivning är utmärkt:

http://kb.mozillazine.org/Thunderbird_:_FAQs_:_Migrate_from_Outlook_Express

redaktionen

Om redaktionen

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Kommentera

*

Liknande artiklar