Asus Eee PC får touch-bildskärm

I maj eller juni kommer Asus att börja leverera en andra generation Eee PC utrustade med touch-bildskärmar.

Motsvarande ungefär 3 100 kronor kommer den andra generationen Eee PC med 8,9 tum stora touch-bildskärmar och möjligtvis även GPS-stöd att kosta, avslöjar en av Asus försäljningschefer för Digitimes.

De små Eee PC-datorerna kommer att vara baserade på Intels lågprisplattform för bärbara datorer och den lägsta minneskapaciteten kommer att höjas från 512 megabyte till 1 gigabyte. Även SSD-enheternas lagringskapacitet kommer att öka från 4 till 8 gigabyte till 8 till 12 gigabyte.

Under året räknar Asus med att kunna leverera upp till fem miljoner Eee PC. Men för tillfället hämmas produktionen av komponentbrist. Likt andra datortillverkare har Asus fått problem med tillgången till batterier på grund av en brand i en av batterileverantören LG Chems produktionsanläggningar tidigare i mars.

Samtidigt som den andra generationen Eee PC släpps räknar Asus med att kunna leverera den stationära lågprisdatorn E-DT, som man räknar med att kunna sälja för motsvarande ungefär lite drygt 1 200 kronor.

Av: Mats Andersson

redaktionen

Om redaktionen

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Kommentera

*

Liknande artiklar