Installera drivrutin för Nvidia?

Fråga

Jag har nyss lagt in Linux på min gamla dator och tänkte använda den med min tv, så jag slipper krångla med DVD-spelare och annat. Men jag har problem att installera mitt Nvidia grafikkort som gör att jag inte kan koppla den till tv:n. Jag har hittat drivrutinerna till den (http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_173.14.12.html ) men filen kommer i .run format som jag inte kan packa upp. Jag har googlat runt efter hjälp och hittat mycket men inget av det har funkat. Jag har förstått att man ska skriva något i Linux kommandotolk, men den fortsätter att säga att den inte kan hitta filen. Hjälp skulle uppskattas =)!

Linuxdistribution: Ubuntu

Svar

Nvidias Linuxdrivrutiner levereras till skillnad från mycket annan mjukvara inte i komprimerad form utan istället i form av ett körbart program. Det är alltså inget som behöver packas upp, det man måste göra är istället att göra filen körbar och sedan köra den. Detta görs mycket riktigt från kommandoprompten, och de kommandon som används är följande:

sudo chmod +x NVIDIA-Linux-x86-173.14.12.pkg1.run

./NVIDIA-Linux-x86-173.14.12.pkg1.run

Installationsprogrammet startar nu och det är sedan bara att följa instruktionerna för att installera drivrutinen.

redaktionen

Om redaktionen

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Kommentera

*

Liknande artiklar