Gmail-konton rensade – Google ber om ursäkt

E-post och kontakter har försvunnit för 0,02 procent av Gmailanvändarna. Nu ber Google om ursäkt och jobbar för att ställa allt tillrätta. Ingen data har gått förlorad, lovar företaget.

Många drabbade har redan fått tillgång till sin e-post och sina kontakter igen, men processen att återställa samtliga drabbade konton tar längre tid än Google först beräknat.

Företaget uppger att en mjukvarubugg vid en uppdatering orsakat problemet och att den raderat användares data från flera olika dataacenter. Nu jobbar Google för att återställa informationen med hjälp av offlinekopior.

– Det är därför det tar timmar att få tillbaka e-posten istället för millisekunder, skriver Ben Treynor på företagets Gmail-blogg. Han berättar även att företaget stoppade uppdateringen och gick tillbaka till den gamla versionen av mjukvaran så snart buggen upptäcktes.

Du hittar information om hur arbetet fortskrider på Googles så kallade Apps Status Dashboard.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar