Gör trimningsprogram nytta?

Fråga

Jag fick syn på det här programmet Speedupmypc. Är det vettigt eller finns det något bra som en normal användare kan hantera. Kostnaden är alltid en intressant fråga.

Mikael Flink

 

Svar 

Visst kan det vara vettigt att städa upp Windows ibland – det har ju en tendens att samla på sig en väldig massa skräp som så småningom slöar ned systemet. Många sådana här program gör faktiskt nytta, så länge dus er till att hålla dig undan från dem som i själva verket installerar en trojan och tar över din dator och dina pengar. Dessa brukar dock vara ganska aggressiva och på webbsidan får du oftast omedelbart veta i vilken usel form din dator befinner sig. Men se till att välja välrenommerade program som har gott rykte över nätet.

Dock ska tilläggas att det sällan finns anledning att betala för program som till exempel Speedupmypc, eftersom det existerar en hel del gratisalternativ. Det jag i första hand brukar rekommendera i sådana här sammanhang är Ccleaner, som gör ett utmärkt jobb när det gäller att städa upp i det viktiga systemregistret. Dessutom kan det rensa hårddisken och plocka bort en del annat onödigt. Finns här: www.piriform.com.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar