Intel får Superspeed USB-certifiering

Organisationen USB-IF har meddelat att Intels kommande styrkretsar (chipset) i 7-serien (Panther Point) och C216-serien har erhållit så kallad Superspeed USB-certifiering.

Dessa kretsar kommer att erbjuda upp till fyra integrerade USB 3.0-portar och göra det enklare för datortillverkarna att erbjuda den snabbare USB-överföringshastigheten. Något som förhoppningsvis också kommer att göra USB 3.0 vanligare.

USB-IF står för USB Implementers Forum, som är en ideell organisation för att främja och stöda Universal Serial Bus. Dess huvudsakliga verksamhet är marknadsföring av USB, Wireless USB, USB On-The-Go och underhåll av specifikationer. Den bildades 1995 av den grupp av företag som utvecklade USB. Medlemmarna inkluderar bland annat Apple, Hewlett-Packard, NEC, Microsoft, Intel och Agere Systems.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar