Microsoft uppdaterar Windows Phone 7

Nu är version 7.5 av Microsofts operativsystem till mobilen här. Du som äger en Windows Phone 7 och laddar ned uppdateringen får bland annat svenska menyer, svenskt tangentbord och möjlighet att handla i applikationsbutiken Marketplace.

Läs också:
Här är Mango – Windows Phone 7.5
Samsungs första Mangomobil

Bild 332685
Optimus 7 får en fräschare insida.

Version 7.5, eller Mango, är den första stora uppdateringen av Windows Phone 7 sedan lanseringen för mindre än ett år sedan. Andy Lees, högste chef vid Microsofts Windows Phone-division, säger att Windows Phone 7 ska ge användaren mer än en uppsjö av ikoner i ett rutnät. Och mer än en telefon som mest fungerar som en ”applikationsstartare”.

– Vi strävade efter att bygga in alla kärnfunktioner som användaren vill ha direkt i telefonen och fokusera på människor – inte ikoner, säger Andy Lees.

På hårdvarusidan lanserar Samsung nya Omnia W och LG väljer att uppdatera Optimus 7. Den sistnämnda kostar cirka 3 900 kronor och de första exemplaren kommer att finnas i butik under oktober. Samsungs nya Omniamodell kommer i november och kostar cirka 3 600 kronor.

Missa inte vår genomgång av nyheterna i Windows Phone 7.5.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar