Nöjda Windows Phone-ägare

Ägarna av Windows-telefoner är förhållandevis få, men de är mer nöjda med sin smartphone än andra enligt en undersökning utförd av webbplatsen customerthink.com.

 I undersökningen har drygt 80 000 personer tillfrågats om vad de tycker om sin telefon.

I testet har man fokuserat på de 42 smarta telefoner som har betygsatts minst 100 gånger under 2011. Det visade sig att Windows Phone-kunderna är mer nöjda med sitt val än både Apple- och Android-ägare.

De tre viktigaste kritierierna för ägarna av en smartphone är i tur och ordning tillförlitlighet, användbarhet och batteritid. Sedan följer display, kamera, mottagningskvalitet, kundsupport, tangentbord och design. Priset kommer långt ned på listan, på tionde plats, medan musikspelaren hamnar på elfte.

Av de 82 620 tillfrågade har Android den största användarandelen, följt av IOS:

Android: 75 procent
IOS: 17 procent
Blackberry: 5 procent
Symbian: 2 procent
Windows Phone: 1 procent

Det är alltså inte många som kör Windows, men de som gör det är mest nöjda:

1. Windows Phone (1,31)
2. BlackBerry (1,28)
3. IOS (1,26)
4. Android (1,18)
5. Symbian (1,01)

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar