Ny Nexus S till Sverige i mars

Googlemobilen Nexus S kommer till Sverige den 3 mars. Modellen premiärvisades laddad med version 2.3 av det mobila operativsystemet Android och en Super AMOLED-skärm. I Norden får vi dock klara oss utan den sistnämnda.

Bild 332984

Google samarbetade med HTC när de utvecklade den första Googlemobilen Nexus One. När det är dags för uppföljaren står Samsung för hårdvaran.

Nexus S uppmärksammades bland annat för den ljusstarka super-AMOLED-skärmen på fyra tum med upplösningen 480 x 800 pixel.

Nu meddelar Samsung att de svenska kunderna får nöja sig med marknadens näst mest ljusstarka skärm, eftersom fabriken inte hinner tillverka Super AMOLED-skärmarna tillräckligt snabbt.

– Helhetsintrycket av svenska Nexus S är i princip detsamma trots att den har Super LCD istället för Super AMOLED, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

Nexus S släpptes i bland annat USA och Storbritannien i slutet av december förra året. I början av mars är det alltså dags för lansering i Sverige. Telefonen har en Hummingbirdprocessor på 1 gigahertz och kostar cirka 5 700 kronor.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar