Pekmus till Windows 7

Microsoft gör som Apple och släpper en mus med rörelsekänslig yta. Touch Mouse låter användaren zooma och växla mellan fönster och program med olika gester på enhetens ovansida.

Företaget har dock jobbat med multitouchmöss långt innan Apples Magic mouse släpptes på marknaden. Det nya pekdonet är resultatet av tillverkarens Mouse 2.0-projekt som startade redan 2008. Microsoft Research och företagets så kallade Applied Sciences Group presenterade flera prototyper på multitouchmöss 2009.

Touch Mouse fungerar som en vanlig mus, men har en inbyggd ”pekplatta” som gör det möjligt att utföra olika kommandon genom att använda upp till tre fingrar samtidigt på ytan.

Tillverkaren uppger att enheten ska förbättra användarupplevelsen i Windows 7. Du som vill testa om det stämmer får vänta till sommaren, då enheten släpps på marknaden, och vara beredd att betala cirka 900 kronor.

Prototyper från Microsofts Mouse 2.0-projekt. Från vänster: Cap, FTIR, Side, Orb och Arty mouse.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar