Pixma iP4950 – ny fotoskrivare från Canon

Canon ersätter den tidigare skrivarmodellen Pixma iP4850 med den nya iP4950, som bland annat har funktionerna Full HD Movie Print och Easy Photoprint EX.

Den förstnämnda innebär att flera bilder från videosekvenser i Full HD som tagits med Canons digitala kompakt- eller systemkameror kan kombineras och förmedla en känsla av rörelse i de utskrivna fotografierna.
Programmet Easy Photoprint EX, som använder favoritbilderna för att skriva ut foton, kalendrar och album, innehåller nu effekten Fun Filter där man direkt och med bara en knapptryckning kan välja fotoeffekter, till exempel suddig bakgrund, softfokus eller fisheye-effekt.

Pixma iP4950 har automatisk dubbelsidig utskrift och den nya funktionen för Eco-information som visar hur mycket koldioxidutsläppet minskar och hur mycket papper som sparas. Skrivaren har dessutom fem separat utbytbara bläckpatroner för att minimera bläckslöseriet och hålla kostnaderna nere. Droppvolymen är en pikoliter.

Skrivaren har en utskriftshastighet på 12,5 sidor per minut i svartvitt, 9,3 sidor per minut i färg och utskrift av ett kantfritt 10 x 15 cm fotografi på cirka 20 sekunder. Det går också att skriva direkt på DVD- och CD-skivor.

Pixma iP4950 börjar säljas i september till priset 900:- kronor inklusive moms.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar