Se på egen film i datorn

Fråga

Hej! Jag har köpt en Canon Ixus 130. Utmärkt kamera både vad gäller foto och filmning.

Men kameran filmar i ett format som heter .MOV. Jag kan se filmerna med en HDMI-kabel ansluten till tv:n, men vilket program erfordras för att konvertera till ett läsbart format i exempelvis Windows Media Player.

Jan Andersson

 

Svar

Du behöver inte konvertera för att se filmerna i Windows Media Player – du behöver bara rätt codec för uppspelningen. För att du ska slippa det jobbiga Quicktime som tar över hela datorn rekommenderar jag Quicktime Alternative: www.free-codecs.com/download/quicktime_alternative.htm.

Givetvis kan du också konvertera filmerna om du föredrar det. Jag hänvisar till en artikel om de bästa programmen för detta ändamål på sidorna 38-39 i Datormagazin 11/2010.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar