Snabbare disk från Plextor

Med USB 3-anslutning och något tillverkaren beskriver som kompakt elegans, vill Plextor hitta köpare till sin nya externa hårddisk. Under aluminiumskalet sitter en hårddisk som rymmer 500 gigabyte.

Modellen kallas PX-PH500U3 och väger 162 gram. Den behöver inte någon extern nätadapter för att fungera, uppger tillverkaren.

Precis som till vissa av företagets tidigare USB 2-enheter följer ett skyddsfodral i läder med på köpet. Plextor skickar (också sin vana trogen) även med diverse mjukvara direkt på disken. Bland annat ett program som kan ta hand om din säkerhetskopiering.

PX-PH500U3 kostar cirka 875 kronor i butik. Du som är intresserad av den nya hårddisken men kräver mer lagringsutrymme kan vänta till april. Då släpps enheten i en 750-gigabytesversion (som går under beteckningen PX-PH750U3). Den kostar cirka 1 200 kronor.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar