Flyttning av program och användare

Fråga

Jag har en dator med Windows 7 Professional som har en SSD (C: ) och en vanlig hårddisk (D:). Operativsystemet ligger på SSD-disken och därmed alla konton och programmappen.

Jag vill flytta alla användarkontonen och programmappen med alla program till den vanliga hårddisken D: i stället. Hur gör man?

Åke Hållberg

 

Svar

Det lär vara möjligt att flytta programmappen med diverse invecklat hackande, men jag skulle inte rekommendera det. Microsoft stöder det inte och det finns stor risk att det leder till problem. Eftersom det inte finns någonting som tvingar dig att installera i programmappen finns det en bättre metod.

Du kan helt enkelt skapa en mapp på din D-disk och kalla den Program eller precis vad som helst. Fortsättningsvis väljer du att installera alla dina program i den. De befintliga programmen flyttar du enklast genom att avinstallera dem och installera dem på nytt i den nya mappen.

Att flytta användarkonton är inte heller helt riskfritt när det gäller en gammal Windowsinstallation där det redan finns mycket data. Vid en nyinstallation är det säkrare, men om du vill ta risken kan du prova med programmet Profile Relocator.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar