HTC satsar på företagen

HTC har presenterat en rad nya mobila lösningar som man valt att kalla HTC Pro. Man riktar in sig på affärskundernas ökade behov av en mer mobil affärsverksamhet genom att stöda och leverera nödvändiga mobila lösningar till företag och deras medarbetare.

HTC Pro integrerar enhetshanterings- och säkerhetsfunktioner samt andra viktiga funktioner i användargränssnittet HTC Sense och ska hjälpa företagens IT-avdelningar att integrera de mobila enheterna på arbetsplatsen på ett säkert sätt.

Med HTC Pro ska samtliga enheter i företagets sortiment kunna användas till alla ändamål – från privata ärenden till affärsrelevanta uppgifter – med hjälp av det nya, enkla och intuitiva användargränssnittet i HTC Sense 4. Dessutom finns förbättrade säkerhetsfunktioner som möjliggör kryptering av enheternas minnen med hjälp av AES och stöd för Ciscos virtuella privata nätverk (VPN) Anyconnect, en klient som möjliggör säker anslutning av HTC-enheter till företagets nätverk.

– Gränsen mellan den privatägda enheten och det som traditionellt har uppfattats som företagets enheter är suddig och har gjort det mer komplext att administrera mobila enheter i företagen, säger Peter Frølund, direktör för HTC i Norden.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar