Lenovo-datorer i miniformat

Från Lenovo kommer en rad nya datorer i Thinkcentre-serien. Bland de nya produkterna finns två minidatorer, Thinkcentre M92p och M92, i ett kompakt format, som uppges vara branschens första enlitersdatorer med Intel Vpro-teknik.

Datorerna är dessutom försedda med strömhanteringsfunktioner för högsta energieffektivitet. De kan utrustas med processorer upp till tredje generationens Intel Core i5 och stöder upp till fyra bildskärmar i mosaikläge eller tre fysiska skärmar utan behov av särskilt grafikkort. Stöd finns för traditionella hårddiskar eller SSD, USB 3.0 och Wi-Fi.

Man lanserar också en allt-i-ett-dator, kallad M92z, där den lilla datorn är integrerad med en 23-tums IPS LED-pekskärm med 178 graders betraktningsvinkel och inbyggd webbkamera. Datorn är enkelt flyttbar och tänkt för företagsanvändning, exempelvis videokonferenser.

I Sverige kommer Lenovo ThinkCentre M92p, M92 och M92z att vara tillgängliga från och med juli 2012, till priserna 10 000, 8 350 och 10 000 kronor inklusive moms.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar