Microsoft skrotar Messenger

Microsoft Messenger var länge snabbmeddelandeprogrammet nummer ett, men har nu tappat användare till andra liknande program och sociala nätverk.

Detta har lett till att Microsoft kommer att lägga ned Messenger under början av 2013, till förmån för Skype, som man ju ganska nyligen köpte för en stor summa. Förändringen är redan inledd och alla som installerar senaste versionen av Skype kan logga in med sitt Microsoft Live-konto och kombinera kontaktlistorna för de två programmen, vilket uppmuntras av Microsoft.

– Vi kommer att pensionera Messenger i alla länder över hela världen under första kvartalet 2013 (med undantag för Kina där Messenger kommer att fortsätta att vara tillgänglig), skriver Skypes vd Tony Bates i ett blogginlägg.  Vi vill fokusera våra insatser på att göra saker enklare för våra användare och samtidigt ständigt förbättra den totala upplevelsen, meddelar han också.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar