Router med hög standard

Buffalo släpper en ny router med stöd för 802.11ac. Den nya standarden som ska ge dig trådlösa överföringshastigheter på 1 300 megabit per sekund.

Uppföljaren till Buffalos router
WZR-HP-G450H (bilden ovan) har stöd
för den nya 802.11ac-standarden.

Modellen heter Airstation WZR-1750H och presenterades på CES-mässan i Las Vegas. Enheten uppges vara närmare tre gånger snabbare än dagens toppmodeller med 802.11n-standarden. Buffalos första prototyp nådde faktiska överföringshastigheter på cirka 800 megabit per sekund.

Protokollet 802.11ac verkar på det – än så länge – mindre använda 5-gigahertzbandet, men Buffalos router jobbar även på 2,4 gigahertz och är därmed bakåtkompatibel med existerande Wi-Fi-enheter.

– I och med att Airstation WZR-1750H kombinerar dessa två tekniker och frekvensområden, har den en maximal datagenomströmning på 1750 megabit per sekund, uppger tillverkaren.

Både Buffalo, D-Link och andra tillverkare har planer på att släppa routrar med den nya tekniken under slutet av året. Om 802.11ac-standarden verkligen är klar då återstår att se. Buffalo kommer att lansera Airstation WZR-1750H för motsvarande 1 500 kronor i USA, uppger webbplatsen Dailytech. Vad enheten kommer att kosta i Sverige är inte bestämt i skrivande stund.

 

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar