Shuttles minsta

Shuttle, kända för sina kompakta PC-lösningar, har presenterat XS36V, deras minsta barebone-dator någonsin.

Bild 536173

Datorns låda är bara 36 millimeter tjock och den kompletterar den tidigare Slim PC-produktfamiljen XS35. XS36V bygger på den aktuella Intel Atom D2700-processorn med energisnål 32-nanometersteknik (en megabyte cache, 2,13 gigahertz). GMA 3650-grafikkrets integrerad i processorn och tre olika skärmanslutningar (HDMI, DVI-D och VGA) ger flexibilitet i skärmvalet och möjlighet till dubbla skärmar.

Modellen har också gigabitnätverk, fem USB 2,0-anslutningar och dessutom två RS-232 gränssnitt för professionella applikationer som exempelvis styrning. En integrerad kortläsare och en 2,5-tums hårddisk ryms också i det minimala skalet, som mäter 22 x 3,6 x 16 centimeter och är helt fläktlöst. Ett kompletterande fäste kan användes för till exempel montering på VESA-kompatibla skärmar.

Rekommenderat pris för nya Shuttle XS36V Barebone är 172 euro exklusive moms.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar