Skippa mellanslaget

Bättre mjukvara för skärmtangentbord behövs mer än någonsin. Swiftkey har just släppt den tredje betaversionen av sitt tangentbord för Android-plattformen och den innehåller många nyheter.

Den viktigaste nya funktionen kallas Smart Space och tar automatisk korrigering till en helt ny nivå. Smart Space kan i realtid upptäcka felaktiga eller utelämnade mellanslag. Du kan skriva en hel mening utan att röra mellanslagstangenten och mjukvaran lägger själv till mellanslagen precis där de borde vara.

En hel del andra automatfunktioner som underlättar snabb textinmatning finns också och i den här versionen tillkommer stöd för ytterligare sju språk, vilket innebär inalles 42, varav svenska är ett. Swiftkey 3 Beta, som fungerar på både telefoner och plattor, är endast tillgänglig via Swiftkeys egen VIP-community. Medlemskap är dock gratis: http://vip.swiftkey.net.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar