Slö dator med reklam

Fråga

Min dator har blivit väldigt slö, det tar mycket längre att starta datorn än vad det har gjort tidigare och när jag äntligen har kommit in i Windows hackar min muspekare när jag använder musen. Ibland kommer det också upp reklam på skärmen fast jag inte surfar på internet.

Victor

 

Svar

Det låter som om du skulle ha fått in något olämpligt i datorn – reklamprogram, spyware, virus eller elakartad kod, kärt barn har många namn. Jag rekommenderar en total genomsökning med ditt antivirusprogram. Saknar du ett sådant bör du snarast installera ett, men du kan börja med att söka igenom datorn med Norton Power Eraser: http://security.symantec.com/nbrt/npe.aspx.

Ett annat bra program för genomsökning är Malwarebytes Anti-Malware: www.malwarebytes.org. Gratisversionen hittar du genom att klicka på For Home i överkanten.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar