Touchmus från Logitech

Dagens smarta mobiler har gjort användarna vana att peka sig fram genom applikationer, bilder och dokument, uppger Logitech och lanserar Touch Mouse M600. En mus med rörelsekänslig yta.

Den nya enheten svarar på både ”drag” och svep och registrerar användarens fingrar oavsett var på ovansidan hon eller han placerar dem. Mjukvaran Flow scroll ska ge lika snabb respons som i en modern smart mobiltelefon. Dessutom ska optiken på undersidan klara sig bra även utan musmatta på de flesta underlag, lovar Logitech.

– Folk har vant sig vid touch-skärmar och att det är fingrarna som styr smartphones och surfplattor. Med Logitech Touch Mouse M600 tar vi denna, nu invanda rörelse, vidare till datoranvändaren, säger Ronnie Johansson, Nordenchef på Logitech.

M600 fungerar till både höger- och vänsterhänta och har stöd för tillverkarens multimottagare. Den lilla USB-enheten arbetar på 2,4-gigahertzbandet och kan användas med maximalt sex kompatibla Logitech-tillbehör. M600 kostar cirka 700 kronor i Sverige. Musen går att ladda med ett AA-batteri, eller två. Det sistnämnda alternativet ska ge upp till sex månaders batteritid.

Bland konkurrenterna hittar vi bland annat Speedlinks platta multitouchmus Cue, Touch Mouse från Microsoft och givetvis Magic mouse från Apple.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar