Qvo6 tar över

Fråga

 

Jag har tyvärr fått in Qvo6 i min dator, och det har nu blivit min startsida i Explorer och Mozilla. Jag undrar hur jag tar bort det?

Jag har kört flera olika program, både Kaspersky virustest, Norman malware cleaner och Revo Uninstaller, men inget program hittar Qvo6. Jag ser det inte i installerade program so kan tas bort det går inte att hitta med sökning. Mitt virusprogram Kaspersky blockerar det när jag öppnar Explorer.

Jag kommer till min startsida Google genom att trycka Alt och Home. Vad gör jag för att bli av med ohyran? Kan jag få ett bra tips?

Stig

 

Svar

 

Qvo6 är ett ganska nytt gissel, en söksida som utnyttjar andra sökmotorer som Google och Bing för att presentera sina resultat, men samtidigt belamrar dig med en massa annonser och kan leda till andra infektioner. Om du inte ser installationen under Program i Kontrollpanelen har du nog lyckats ta bort en del, men det finns förstås bitar som gömmer sig kvar. Försök med följande.

För Internet Explorer:

Gå till menyn Verktyg och välj ”Hantera tillägg”. Välj ”Verktygsfält och tillägg” och avinstallera allt som har med Qvo6 att göra från listan. Välj sedan Sökleverantörer. Högerklicka på den sökmotor du använt tidigare och ange den som din standardsökleverantör. Komplettera för säkerhets skull med att högerklicka på ”Web Search” och inaktivera förslag.

Gå sedan till Internetalternativ i Verktyg-menyn och lägg in önskad startsida på fliken Allmänt. Avsluta med att gå igenom alla de genvägar du har till Internet Explorer – på skrivbordet, i startmenyn, i aktivitetsfältet och var du nu kan ha dem. Högerklicka på dem och välj Egenskaper. Kolla i fältet mål att det inte står om Qvo6 efter sökvägen till programmet. Ta i så fall bort detta, men lämna kvar sökvägen.

För Mozilla Firefox:

Välj Tillägg i Firefox-menyn.  Kontrollera både tillägg och insticksmoduler. Finns det något där som verkar vara Qvo6-relaterat, inaktivera det. Välj sedan Inställningar och byt startsida till den du vill ha på fliken Allmänt. Avsluta med att gå igenom alla Firefox-genvägar på samma sätt som ovan.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar