Största datorplattan

Ska en datorplatta vara sju eller tio tum stor? Lenovo avslutar storleksstriden med den gigantiska Ideacentre Horizon på hela 27 tum.

En vikt på över åtta kilo låter ju inte helt idealisk för en datorplatta, men till Lenovos försvar ska sägas att den är tänkt att användas inom hemmets väggar, för spel och andra tillämpningar som passar på en stor skärm. Den kan också fungera som vilken allt-i-ett-dator som helst med mus och tangentbord.

Skärmen har multitouch och upplösningen 1 920 x 1 080 pixel. Plattan drivs av tredje generationens Intel-processorer, upp till Core i7, upp till åtta gigabyte minne och en terabyte hårddisk, samt kör Windows 8. För grafiken står Geforce GT 620M.

Horizon kan väntas till sommaren 2013 och då till priset 1 700 dollar, vilket borde innebära runt 15 000 kronor när och om den dyker upp i Sverige.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar