Lättviktiga Pixel för äldre Mac- och PC-datorer

Operativsystemet Pixel är avsett att vara modernt, men ändå fungera på äldre datorer och finns både till PC och Mac.

Pixel är ett lättviktigt operativsystem med ett rent gränssnitt som släppts av Raspberry Pi- stiftelsen, organisationen bakom den prisvärda lilla kretskortsdatorn. Nu finns det tillgängligt för PC- eller Mac-användare som vill sätta gammal hårdvara i förnyad tjänst.

Det Linux-baserade operativsystemet finns som en nedladdningsbar diskavbild som antingen kan brännas på en DVD eller placeras på en USB-enhet. Allt som krävs för att starta direkt i Pixel-miljö är en Mac eller PC som har åtminstone 512 megabyte minne och en x86-processor .

Operativsystemet är modernt och fungerar för grundläggande uppgifter, inklusive surfning med Chromium, som är förinstallerat. Det finns också en utvald uppsättning produktivitetsmjukvara och programmeringsverktyg. Dessutom är systemet byggt på Debian, till vilket det också finns ett brett utbud av fri mjukvara.

Laddas ned här: www.raspberrypi.org/blog/pixel-pc-mac.

 

 

Annons
Annons
Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar