Fingerprint satsar på ögon

Fingerprint breddar teknikportföljen med biometriska säkerhetslösningar baserade på det mänskliga ögat.

Det svenska företaget Fingerprint Cards, kända för sina fingeravtrycksläsare, utökar sin verksamhet även till ögoninloggning genom att köpa det Kalifornienbaserade bolaget Delta ID, en ledande leverantör av teknik för irisigenkänning, Köpesumman är 106 miljoner dollar, alltså nästan en miljard kronor.

Förvärvet måste godkännas av myndigheterna, men förväntas bli klart under våren. Företagets aktie har varit en börsraket som mångdubblat sitt värde på några få år, men tappat en del på senare tid.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

1 kommentar

Jag har använt fingeravtrycksläsare i många år med både dåliga och bra erfarenheter! De tidiga läsarna bl.a från Microsoft och en från Sony var helt enkelt inte speciellt bra. Numera använder jag en läsare från authentec på min stationära windows 10 dator, som är riktigt bra och en läsare inbyggd i tangentbordet på min Surface pro 4. Det enda som är störande är att så få i datorvärlden bryr sig! Dessutom får man ofta försöka hitta dessa produkter i andra länder, svenska datorföretag är löjligt dåliga på sådant som datorsäkerhet. authentec läsaren köpte jag från Japan via Ebay, Skulle även önska att det var enklare att använda biometrisk igenkänning på t.ex banker och andra ställen på nätet där det krävs en säker inloggning! Sen blir ju frågan hur det skall gå till att snabbt och enkelt kunna läsa av ett öga?

Kommentera

*

Liknande artiklar