Ny Samsungtelefon – men Galaxy S8 dröjer ett tag till

Galaxy Xcover 4 är en ny mellanklasstelefon som är både stöttålig och vattentät.

Samsung har presenterat den senaste modellen i den tåliga Galaxy Xcover-serien, Xcover 4. Telefonen kombinerar en större HD-display, reducerade skärmkanter, utökat minne och en formgivning som liknar övriga modeller i Galaxy-serien.

Skärmen är en femtums TFT-modell med 720p-upplösning och på insidan finns en fyrkärnig processor på 1,4 gigahertz, två gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagring, samt ett utbytbart batteri på 2 800 milliamperetimmar och kameror på 13 respektive fem megapixel.

Höljet är stöttåligt och telefonen är damm-och vattentålig enligt IP68, vilket innebär att den klarar att vara under vatten i 30 minuter på 1,5 meters djup. Operativsystemet är Android Nougat och telefonen ska finnas i svenska butiker från 12 april för 2 800 kronor.

Lanseringsdatum för flaggskeppstelefonen Galaxy S8 förväntas bli 29 mars.

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar