Varför blir jag sjuk av min dator?

Fråga

Jag fick en gratis IBM dator med en P4-processor, den räcker gott till för att surfa med! Men efter kanske en kvart börjar det att svida illa i lungorna. Ingenting överhettat i datorn kan hittas.

Kanske något mystiskt flamskyddsmedel? Allergi? Svedan i lungorna försvinner av sig själv efter några timmar och inga bestående skador kan märkas.

Men kan inte använda datorn, som annars fungerar helt perfekt.

Hans Andersson

Svar

Du bör absolut inte använda datorn – vad det än är kan det inte vara bra för dig. Det vågar jag nog säga utan att vara medicinsk expert. Men för övrigt tycker jag att du ska konsultera en läkare.

Det enda jag egentligen kan tänka mig är att det är gaser från ett defekt batteri. Du skulle kunna prova att köra datorn med batteriet urtaget.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar