Smaka på Linux

Publicerad

Du har kanske sett att Ubuntu finns i en affär nära dig? Det är inte Linuxvarianten jag syftar på, utan Ubuntu Cola. Precis som namnet antyder är det en coladryck, som har en sötaktig smak.

Första gången jag såg Ubuntu Cola var jag övertygad om att någon marknadsmänniska på Canonical, företaget som ligger bakom Linuxdistributionen Ubuntu, fått den geniala idén att tillverka en Cola och lansera den i flera länder, inklusive Sverige. Att den drickan skulle ha ett samband med Linuxdistributionen Ubuntu var jag med andra ord övertygad om. Det har den (tyvärr) inte.

Oavsett om det är en tillfällighet eller inte att de två produkterna har samma namn, är jag övertygad om att båda företagen bakom produkterna gynnas i det långa loppet. All PR är bra PR, som uttrycket lyder. Min fantasi sätts i arbete, och jag medger att jag ibland har en konstig form av humor. Bortsett från de juridiska varumärkesskydden, vilka andra produkter med Linuxantydning skulle det kunna finnas?

Det borde kunna finnas flera, både ätbara och icke ätbara, Linuxrelaterade produkter. Tänk dig att kunna:

* Beställa en Fedora på en pizzeria.
* Tvätta håret med schampot Suse.
* Tanka bilen med Arch Benzin.

Som fotnot bör tilläggas att Arch Linux är en snabb kanadensisk distribution, men här fått ett tyskklingande namn.

Nu vill jag ha ditt bidrag. Vilken produkt med Linuxanspelning finner du mest underhållande? Skicka in ditt förslag till mig. Det bidrag som får mina skrattmuskler och smilband att arbeta mest belönas med en Datormagazin T-shirt.

Tävlingen är anpassad för Datormagazins nyhetsbrev Uppsnappats läsare och startar idag, torsdag den 27 augusti 2009, klockan 18:00 och pågår augusti månad ut. Sista inlämningstid är sekunden innan klockan slår om till midnatt tisdag den 1 september 2009. Vinnaren kommer att presenteras i Uppsnappat, som skickas ut torsdag den 3 september 2009.

En ny tävlingsomgång kommer att ske i tidningen, håll utkik efter Datormagazin 10-2009, i en butik nära dig den 29 september.

Tävlingsregler: Enväldig jury är Thomas Forsberg. Juryns beslut kan inte överklagas. Förutom de fem medlemmarna på Datormagazins redaktion får alla vara med och tävla. Du får tävla i båda tävlingarna. Svaren skickas in till mig via e-post (thomas punkt forsberg snabel-a datormagazin punkt se) senast sista inlämningstid (se ovan).

Thomas Forsberg

Av: Thomas Forsberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Windows 10 nu rekommenderad uppdatering

4 kommentarer

Andreas Rejbrand: @Reuter: Tack för länken! Det var hoppfull läsning, och ett tänkbart alternativ i framtiden. Dock är jag ändå väldigt nöjd med min nuvarande Windows 7-maskin, och jag har på senare år börjat tro...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015