LÖSENORDSPROBLEM

Publicerad

Fråga

Kan Experten lösa mitt problem? Det gäller ett lösenord som inte fungerar. Jag har försökt reparera mitt Windows-system och startar därför min dator med cd-skivan.

När jag väljer att reparera måste jag ange mitt lösenord, men det fungerar inte. Det står att det ska vara ett administratörslösenord, men det går inte med mitt. Finns det möjligen något fast sådant som jag borde känna till?

Svar

Det lösenord som efterfrågas när du försöker logga in i Återställningskonsolen är till det i Windows inbyggda kontot Administratör, inte till vilket administratörskonto som helst.

Om du inte själv har valt något lösenord (Windows XP Professional ber om ett under installationen, medan XP Home inte gör det) finns det förmodligen inget och det borde alltså fungera att bara trycka Enter.

Om det finns ett lösenord och du har glömt det är du kanske i en knepigare sits. Du kan försöka göra en reparationsinstallation i stället för att använda Återställningskonsolen - då krävs bara ditt vanliga lösenord när du ska logga in. Om det fungerar, glöm inte att sedan ändra lösenordet för kontot Administratör till ett som du kommer ihåg.

Går det inte att reparera kan du alltid installera om Windows i en ny mapp, men du förlorar då dina tidigare inställningar och installationer.

Det finns också mer eller mindre osäkra metoder för att knäcka eller nollställa lösenordet. Du kan hitta mer information här:
http://securityadmin.info/faq4.asp#password

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Disk med läsfel

2 kommentarer

Reuter: Jag avsåg en filkopiering av viktiga filer, alltså inte en diskavbildning, eftersom en sådan kopierar sektor för sektor. Det bör gå bra. Skulle kopieringen fastna på en viss fil, börja om utan den...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015