Länksida i stället för felmeddelande

Publicerad

Fråga

När en webbsida inte kan visas på grund av att den kan vara stängd eller att man i adressfältet skrivit en felaktig adress som inte finns ska det komma upp en textsida med ”Webbsidan kan inte visas&” och så vidare. Nu kommer det i stället upp en sida med länkar till mestadels sexsidor. Hur kan man bli av med detta?

Jag misstänkte först att ett webbläsartillägg eller en activeX-kontroll blivit installerat i webbläsaren. Jag provade att inaktivera alla webbläsartillägg och activeX-kontroller, men tyvärr löste det inte problemet.

Kan det ligga i registret och i så fall var kan man hitta det kommandot som byter ut ”Webbsidan kan inte visas&” mot länkar till sexsidor?

Jag har Internet Explorer 7. Tacksam för hjälp.

Svar

Prova först med att öppna Internet-alternativ (i webbläsarens Verktyg-meny eller i Kontrollpanelen). Gå till fliken Avancerat och rulla långt ner tills du hittar "Visa egna http-felmeddelanden".

Förmodligen är väl det alternativet förbockat? Det innebär att alla felaktiga sidor (så kallade 404:or) hämtar sin information från en fil i Windows.

Om du tar bort bocken borde du bli av med din länksida - i stället visas det felmeddelande som servern du besöker har valt.

Detta löser dock egentligen inte ditt problem. Om det fungerar som jag har beskrivit har du troligen råkat ut för någon form av spyware/malware som bytt ut ditt 404-meddelande i Windows. Jag har aldrig hört talas om något sådant tidigare, men det låter inte alls omöjligt.

Internet-felmeddelandena finns i filen Ieframe.dll i mappen \Windows\System32. Du kan ju försöka att manuellt byta ut den mot en frisk version, men enklast är nog att installera om Internet Explorer.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Disk med läsfel

2 kommentarer

Reuter: Jag avsåg en filkopiering av viktiga filer, alltså inte en diskavbildning, eftersom en sådan kopierar sektor för sektor. Det bör gå bra. Skulle kopieringen fastna på en viss fil, börja om utan den...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015