Säkerhetskopiering av e-post

Säkerhetskopiering av e-post

Publicerad

Fråga

Hej, en fråga runt backup av Outlook Express mappar.

Jag har sedan länge (av lathet) kört min e-post via Outlook Express på några av mina datorer. Men jag känner en oro över att ha inte hittat ett bra sätt att ta backup. Jag undrar om det är så "enkelt" som att kopiera filerna för profilen i Outlook Express mappen?

Går det att kopiera tillbaka efter ett eventuellt haveri, eller ställer det unika ID:t och registret till det? Jag hade tänkt mig att kopiera till min NAS-server, som i sin tur har en backupdisk på sig.

Jag hittar ju mina filer under C:\Documents and Settings\"Min UserID"\Lokala Inställningar\Application Data\Identities\{"kryptisk ID"}\Microsoft\Outlook Express. Idag gör jag disk image copy med Norton Ghost lite nu och då, men detta är ju endast för total disaster, så en mer granulär backup vore ju bättre.

Vidare, funderar på att byta e-postklient till exempelvis Thunderbird. Går det att importera/flytta mina gamla e-postmappar från Outlook Express till T-bird?

Svar

Det går alldeles utmärkt att säkerhetskopiera den aktuella mappen, precis som du föreslår. Att kopiera tillbaka filerna är dock inte riktigt lika enkelt. Precis som du själv misstänker är det inte bara att stoppa tillbaka dem.

Men hela proceduren finns så väl beskriven hos Microsoft att det är onödigt att jag gör det igen:

http://support.microsoft.com/kb/270670

Och visst går det att importera e-post från Outlook Express till Thunderbird. Även detta tillvägagångssätt är det onödigt för mig att upprepa, eftersom denna beskrivning är utmärkt:

http://kb.mozillazine.org/Thunderbird_:_FAQs_:_Migrate_from_Outlook_Express

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Windows 10 nu rekommenderad uppdatering

5 kommentarer

Bo: Laddade ned win10, från 8.1 fick en del problem med med nyligen uppdaterad 8.1, var tvungen att backa tillbaka till 8.1 och allt funkade igen, väntar med win 10.

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015