Krånglande trådlöst nätverk

Publicerad

Fråga

Jag kör Windows Vista och har ett problem med mitt trådlösa nätverk. Jag använder en trådlös Router (Netgear WNR1000). Jag har två bärbara datorer som jag använder på det trådlösa nätverket.

Mitt problem är att jag har svårt att ansluta till mitt trådlösa nätverk och när jag väl är ansluten så kopplas jag ifrån. Jag har försökt med det mesta, det vill säga Windows egna felsökningar och så vidare.

Jag har lite på känn att det kan vara virusprogrammens brandväggar (jag använder olika virusprogram på de två bärbara datorerna, Norton och AVG) som strular. Jag har inte full koll på hur statisk och dynamisk IP fungerar och om det kan vara någon inställning som strular med det?

Det är inget fel på internetuppkopplingen för jag har även en stationär som är kopplad med kabel och den fungerar hela tiden.

Robert

 

Svar

Jag tror att du kan utesluta brandväggsproblem. Är det dessutom bara virusprogram har de inga brandväggar - gratisversionen av AVG har till exempel inte det. Kanske du använder Windows egen brandvägg, men eftersom nätverksanslutningen fungerar ibland är det inte det som är problemet.

Mest troligt är nog att signalstyrkan är dålig. Fungerar det lika illa om du ställer en dator precis bredvid routern? Om det går bättre då handlar det definitivt om att signalen stoppas av väggar och annat, och att du måste försöka flytta routern till en bättre plats. Du kan också experimentera med att ansluta en extern antenn till den. Prova också att byta kanal i routern. Det finnas många andra nätverk i närheten, eller andra signaler, som stör

Det kan också handla om något i datorerna, men eftersom det är två stycken som beter sig likadant känns det mindre sannolikt. Men kolla dem för säkerhets skull. Sök efter virus och spyware med något lämpligt program. Titta också i Aktivitetshanteraren om det är några processer som verkar ta onödigt mycket resurser och stäng i så fall av dem.

On
Off

18 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Windows 10 nu rekommenderad uppdatering

4 kommentarer

Andreas Rejbrand: @Reuter: Tack för länken! Det var hoppfull läsning, och ett tänkbart alternativ i framtiden. Dock är jag ändå väldigt nöjd med min nuvarande Windows 7-maskin, och jag har på senare år börjat tro...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015