Microsoft visar Windows Phone 7 series

Microsoft visar Windows Phone 7 series

Publicerad

Med nästa version av Windows Phone vill Microsoft tvätta bort datorkänslan ur sina mobiler. Gränssnittet är större och tydligare än någonsin och liknar det vi hittar i mediespelaren Zune.

Det verkar som om pekpennans tid är förbi. Gränssnittet i Windows Phone 7 series, som Microsoft presenterar under Mobile World Congress i Barcelona, innehåller stora tydliga ikoner och ett helt nytt upplägg.

- På en marknad fullpackad med telefoner som ser ut och beter sig på samma sätt har jag utmanat vårt utvecklingsteam att leverera en helt ny mobil upplevelse, säger Steve Ballmer.

Bild 320249
 Microsoft har byggt om sitt mobila operativsystem från grunden. Under eftermiddagens presentation pratar Joe Belfiore vid Microsoft om förändring och vikten att ta steget bort från PC:n. Nu ska människan vara i centrum, inte tekniken.

I den nya startskärmen hittar vi en typ av ikoner som Microsoft kallar "livetiles". De kan innehålla information om missade samtal, oläst e-post och information om användarens kontakter. Ikonerna kan uppdateras automatiskt över nätet. Exempelvis med en persons statusmeddelanden på Facebook.

I många delar av gränssnittet kan operativsystemet samla information från flera källor i en vy. Det gäller bland annat kontakter och fotografier, som kan hämtas från både Outlook, Windows Live och Facebook. Dessutom tar Xbox Live steget in i Windows Phone. Användaren kan spela spel och öka på sin så kallade Gamer score via telefonen. Även mediespelaren Zune flyttar in i Windows Phone 7 series och tar hand om uppspelning av musik och filmer.

Microsoft säger sig ta ett större ansvar för hårdvaran än tidigare. Det verkar gälla såväl processorkapacitet som skärmupplösning och formfaktor. Enligt Belfiore har alla nya Windowstelefoner i 7-serien tre knappar. Start, bakåt och sök.

Sony Ericsson, LG, Samsung och HTC är några av mobiltillverkarna som har Windows Phone 7 series-modeller på gång. Och enligt Microsoft i Sverige ska de första telefonerna lanseras på marknaden inför årets julhandel.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Köp vingar för pengarna

1 kommentar

Andreas Rejbrand: Marginellt mer troligt är att tangentbordet *avskräcker* andra användargrupper med sitt "spännande" utseende... De senaste åren har jag tyckt det har varit tråkigt att det inte längre...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015