Corels nya svit

Corels nya svit

Publicerad

Nya formverktyg, ökat stöd för flerkärniga processorer, möjlighet att skapa egna färgscheman och stöd för Open Type är några av nyheterna i Corel Draw graphics suite X6.

Programpaketet riktar sig till professionella kreatörer av olika slag, men ska även vara enkelt nog så att mindre erfarna användare kan dra nytta av det, uppger utvecklarna.

"Sviten" innehåller både mjukvara för fotoredigering, hemsidesbyggande, en filhanterare och ett program som bland annat låter användaren skapa vektorbaserade illustrationer. Och med rätt hårdvara gör den nya versionen det möjligt att behandla bilder och filer upp till 50 procent snabbare än tidigare, uppger utvecklarna. Många av uppdateringarna i Graphics Suite X6 baseras på önskemål från användarna, säger John Falsetto, vid Corel.

– Vårt Corel Draw-community inspirerar oss ständigt med all sin kreativitet och mångsidighet. Medlemmarna spelar en central roll i att hjälpa oss fastställa vilka funktioner och förbättringar som kan underlätta designprocessen och göra den snabbare, säger John Falsetto.

Corel skickar även – sin vana trogen - med mängder av fotografier och illustrationer i paketet. Även 1 000 Open Type-typsnitt ingår.

Den nedladdningsbara versionen av Corel Draw Graphics Suite X6 kostar motsvarande 5 600 kronor exklusive moms. Du som har tidigare versioner i serien kan uppgradera för cirka 2 900 kronor. En uppdatering med svensk översättning kommer under våren.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Disk med läsfel

2 kommentarer

Reuter: Jag avsåg en filkopiering av viktiga filer, alltså inte en diskavbildning, eftersom en sådan kopierar sektor för sektor. Det bör gå bra. Skulle kopieringen fastna på en viss fil, börja om utan den...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015