LG:s första 4G-telefon med HD till Sverige

LG:s första 4G-telefon med HD till Sverige

Publicerad

LG Optimus True HD LTE är världens första LTE–mobil med HD-skärm. Den smarta telefonen baseras på LG:s amerikanska LTE-modell, Nitro HD, och har anpassats för de svenska 4G-näten.

Den är försedd med en 4,5-tums True HD IPS-skärm med en upplösning på 1 280 x 720 pixel och 329 ppi (pixel per tum), ett bildförhållande på 16:9 och en ljusstyrka på 500 nit.

Inuti sitter en Dual-Core processor (Qualcomm) på 1,5 gigahertz, fyra gigabyte internminne plus minneskortsplats (16 gigabyte medföljer), en kamera på åtta megapixel på baksidan och en frontkamera på 1,2 megapixel. Operativsystemet är Android 2.3 (Gingerbread).

Rekommenderat cirkapris är 6 300 kronor när telefonen släpps den 15 maj. Prisbilden kan säkerligen bli annorlunda med ett abonnemang från någon av de två operatörer som i dag har 4G-abonnemang för telefoner i sortimentet, det vill säga Telia och Tele 2.

Ytterligare en telefon kommer att dyka upp i juni, nämligen Optimus 4X HD. Det rör sig om en definitiv konkurrent till Samsung Galaxy S III, med en fyrkärnig Nvidia Tegra-processor. I själva verket handlar det till och med om fem kärnor, ett så kallat 4+1-system där en femte processorkärna helt tar över när det gäller enklare uppgifter som telefonpassning och medieuppspelning, något som drar ned strömförbrukningen rejält.

I övrigt kan telefonen skryta med samma typ av skärm och upplösning som den föregående, men med en storlek på 4,7 tum. Det finns front- och bakkamera med samma specifikationer som ovan, samma minnesmängd och telefonen är tunn med ett i sammanhanget ovanligt fyrkantigt utseende. Operativsystemet är Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Den stöder dock endast 3G.

Priset landar troligen på runt 5 500 kronor.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Disk med läsfel

2 kommentarer

Reuter: Jag avsåg en filkopiering av viktiga filer, alltså inte en diskavbildning, eftersom en sådan kopierar sektor för sektor. Det bör gå bra. Skulle kopieringen fastna på en viss fil, börja om utan den...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015