Tangentbord och spelkontroll i ett

Tangentbord och spelkontroll i ett

Publicerad

Använder du både fjärrkontroll, tangentbord och spelkontroll till ditt mediacenter? Veho Mimi är en kombination av dem alla i en enhet.

Universalkontrollen är tänkt att tillgodose alla dina behov att kontrollera mediacentret vid din TV. På enheten finns tangentbord, joystick, gyroskop och rörelsedetektor. Med andra ord ska du kunna ha samma kontroll i händerna oavsett om du surfar, spelar eller bläddrar i mediacentrets gränssnitt.

Tangentbordets knappar är ungefär lika stora som på en smartphone med fysiskt tangentbord. Du kan alltså inte förvänta dig någon ergonomisk upplevelse. Veho Mimi mäter 149 x 126 x 47 millimeter (LxBxD) och påminner om en standardkontroll till Xbox både till måtten och designen.

En USB-mottagare till datorn, för den trådlösa kommunikationen, medföljer och räckvidden är cirka 10 meter. De inbyggda batterierna kan laddas via USB och ska räcka i 20 timmar. För att spara energi går den ned i vänteläge efter tio sekunders inaktivitet och försätts i viloläge efter fyra minuters inaktivitet.

Veho Mimi fungerar fullt ut i alla Windowsversioner mellan 98 och 7, där det även finns en programvara för att skräddarsy knapparnas funktioner. Klarar man sig utan detta fungerar den även med Mac och Linux.

Strax under 1 000 kronor går kontrollen lös på och du kan läsa mer om Veho Mimi här.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Inkompatibel router

3 kommentarer

Jan NIburg: Hittade ett program på ASUS hemsida och med detta program kunde jag få routern att kommunicera med WIN7 och ställa in trådlösaförbindelsen och kryteringen för det trådlösa nätverket.

Månadens fråga

 • Läser du licensavtal?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015