Portabel visitkortsskanner

Portabel visitkortsskanner

Publicerad

Har du en hel hög visitkort med uppgifter du önskar lagra digitalt? Novac Simply Scan är en pryl i fickformat som låter dig digitalisera visitkort på språng.

Även om mycket av dagens kontaktknytande flyttat ut till sociala nätverk på webben fortsätter visitkortet att existera. Vare sig du ska på en arbetsintervju, ett möte eller en mässa kommer du garanterat gå därifrån med minst ett visitkort. Vanligen blir detta liggandes i din samling tills den dagen du snabbt behöver det där nummret och febrilt letar efter kortet. Vore det inte praktiskt att få uppgifterna i digital form snabbt och enkelt?

Novac Simply Scan är en produkt som enligt tillverkaren ska lösa deta problem. Scannern har en medföljande OCR-mjukvara vilket möjliggör inläsning av samtliga uppgifter på visitkortet. Uppgifterna kan sparas direkt till Outlook eller i en CSV-fil för importering till valfritt verktyg. Att döma av specifikationerna finns mjukvaran dock endast för Windows.

Egentligen är det heller ingen riktig scanner i den mening att källan läses in sida till sida. Istället tar Novac Simply Scan en vanlig bild på hela kortet som sedan behandlas. Hur korrekt resultatet ter sig är dock oklart. Har du erfarenhet av liknande produkter? Lämna gärna en kommentar.

Cirka 120 dollar kostar visitkortscannern och tycks endast vara tillgänglig från den japanska tillverkaren. Läs mer hos Novac.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Disk med läsfel

2 kommentarer

Reuter: Jag avsåg en filkopiering av viktiga filer, alltså inte en diskavbildning, eftersom en sådan kopierar sektor för sektor. Det bör gå bra. Skulle kopieringen fastna på en viss fil, börja om utan den...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015