I butik 11 februari 2014

Datormagazin testar
Corsair Force LS 240 GB
Med Force LS byter Corsair lagringskontroller till en variant från Phison. Enheten bjuder på bra prestanda men får svårt att sticka ut ur mängden.

Patriot Viper 2133 MHz 8GB
Höga frekvenser och lågprofilerade värmespridare står på menyn när vi sätter Patriots minnespaket Viper på prov i testlabbet.

Seagate SV35 3TB
Den här gången kikar vi på Seagate SV35, en hårddisk på tre terabyte som är avsedd att användas för lagring till övervakningskameror, men som visar sig imponera även som en vanlig konsumentdisk.

Creative Sound Blaster EVO ZXR
Det välrenommerade headsetet Creative Sound Blaster Evo Zx har fått en storebror i form av mer heltäckande ZxR. En dedikerad ljudprocessor står kvar i receptet för ett väldigt lyckat trådlöst headset med gott om ljud.

Lenovo Thinkpad Tablet 2
Den bästa Windows 8-plattan är nära att bli plattformens ikon.

Jämförande test: Grafikkort
Vi testar sju grafikkort för mellan 2 500 och 3 500 kronor för den prismedvetne datorspelaren.

Mjukvara
Nyheterna du inte får missa i Mavericks
Apple har lämnat kattdjursnamnen bakom sig med OS X Mavericks. I den nya versionen av OS X hittar vi massor av nyheter som är både motiverade och i högsta grad intressanta. Ändå handlar det mer om evolution än revolution.

Så kör du Windows i din Mac
Kampen mellan Microsoft och Apple har pågått i decennier och kluvit datoranvändarna i två läger. Så kom Apples byte av plattform och båda systemen kunde köras på samma dator. Så här går du till väga.

Smart ersättare till fysiska lagringsnät
Köp inte ny lagring för dina virtuella miljöer innan du har utvärderat Virtual SAN eller en konkurrerande produkt. Många gånger är de både billigare och bättre än RAID-lösningar.

Största nyheterna i Apples kontorsprogram
En av nyheterna när OS X Mavericks presenterades var de uppdaterade kontorsprogrammen. Numera är de också gratis för dem som skaffar OS X Mavericks eller köper nya datorer. En del funktioner har lagts till, annat har tagits bort.

OS X Server 3.0 – Enklare än någonsin
Apple fortsätter att satsa på småföretagen. Samtidigt som OS X 10.9 Mavericks anlände till arbetsstationerna dök version 3 upp för servern. Uppdateringarna är få och små. Trots det är ett köp fullt motiverat.

PHP för Google App Engine
Kan App Engine från Google bli en ersättare till LAMP? Ja, kanske. Stöd finns för PHP 5.4. Lägg så till att det finns stöd för ett 40-tal tillägg som återfinns i vanliga PHP.

Här är programmen som Apple ratat
Apples App Store har en sträng antagningsprocess och inte alla program passerar nålsögat. De utvecklare som inte lyckats få sina program godkända får nu en andra chans genom Hack Store.

Apple vs PC – en prisjämförelse
En gång i tiden använde Apple egen hårdvara i sina datorer, men sedan några år tillbaka är det mer eller mindre samma innandöme som i en PC. Datormagazin dissekerar senaste Macbook Pro och jämför vad du får för pengarna i förhållande till en liknande maskin i PC-världen.

Kampen mellan ARM och x86 hårdnar
Intel är sedan många år den regerande giganten på skrivbordet. ARM dominerar i plattor och mobiler. Vi tittar närmare på vad som egentligen skiljer plattformarna åt. Och vad händer när företagen ger sig in på varandras territorier?

Framtidsvisioner framför ögonen
Det finns redan en rad nya skärmtekniker på marknaden, men fler är på gång. Här kommer en genomgång.

Öka datorns prestanda med små medel
Komponenter byts ofta i syfte att få ett snabbare system, faktiskt närmast i onödan. Du kan med enkla lösningar få rejält mycket bättre prestanda utan att det kostar så många kronor, om ens några.

Ge bildskärmen nytt liv
Kasta inte din pensionerade bärbara dator. Bildskärmen kan få helt nya uppgifter med hjälp av lite billig elektronik och vår guide.

Linux
Bygg en flexibel Pi-server enkelt
Du som inte vill uppfinna hjulet på nytt eller utöva alltför mycket handpåläggning kan testa ArkOS. En närmast nyckelfärdig lösning som ändå ger flexibilitet i högsta grad.

Öka prestandan i din Linuxmaskin med Zswap, Zcache och Zram
De så kallade Z-projekten har alla ambitionen att tillföra ökad prestanda till Linuxbaserade operativsystem genom komprimering av internminnet. Lär känna för- och nackdelarna med Zswap, Zcache och Zram.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End