Texten nedan är en annons av och från fair-laan.se


Att köpa ny dator, platta, smartphone eller annan teknik och elektronik kan lätt bli väldigt dyrt. Samhället vi lever i kräver dock att vi har en relativt uppdaterad version av både dator och telefon för att kunna klara av arbete, skola, och det sociala runt omkring oss. Det kan dock vara svårt att veta var man ska börja sin jakt på den perfekta datorn. Idag finns det massor av olika märken att välja bland, som i sin tur har hundratals modeller med olika tum-storlek, minne, processor och andra finesser.

Hur hittar man mindre lån?

Om du använder en jämförelsetjänst kan du hitta det bästa smslån för dig på bara ett par minuter, och du slipper leta runt bland olika lån och långivare. Det är ett smart sätt att få en överblick över vilka möjligheter du har, om du skulle behöva ett smslån för att till exempel köpa en ny dator. Du kan även filtrera resultaten genom att välja storlek på lånet, och om utbetalning ska ske på dagen, beroende på vad du ska använda lånet till. Det kan vara knepigt att hitta billiga lån, men med en jämförelsesajt kan du skapa dig en tydlig översikt och komma igång med processen.

Vilken dator ska man välja?

Att köpa en ny dator är en kostnadsfråga för många, med eller utan hjälp av lån. Innan du lånar pengar för ett datorköp är det därför viktigt att göra den researchen som krävs för att ditt köp ska bli en säker investering som du inte kommer att ångra. Det finns ett par viktiga saker att tänka på innan du införskaffar en ny dator, nedan kommer ett par tips som kan hjälpa dig i rätt riktning.

  1.       Vad har du för krav till en dator?

Det finns olika datorer för olika användningsområden. Jobbar du mycket med grafik och program som tar mycket plats? Är det en speldator du är på jakt efter? Eller kanske en ganska simpel datorn till skolarbeten, budgets, och surf? Sätt dig ner och tänk igenom vad du har för krav på att en dator ska klara av, hastighetsmässigt och platsmässigt. Är designen, storleken och färgen viktig? Går du efter ett specifikt märke eller spelar det ingen roll? Tänk igenom detta noggrant innan du slår till.

  1.       Hur mycket pengar kan och vill du investera?

En annan viktig faktor när det kommer till datorköp är prisfrågan. En dator kan kosta allt ifrån lite över tusenlappen till över 30.000 kronor. Hur mycket pengar är du villig att ge för en dator? Hur stort lån får och vill du ta?

  1.       Jämför priser

När du har bestämt dig för vilken dator du ska köpa, eller åtminstone vilken slags dator, samt inom vilken prisklass så är det dags att börja jämföra. Du väljer själv om du vill använda en jämförelseplattform till detta, eller om du vill söka runt på egen hand. Jämför mellan olika butiker och återförsäljare på nätet, kanske är det någon som just nu har ett bra erbjudande på just den datorn du ska köpa?

  1.       Se och prova datorn i butik

Ett smart tips är att gå in i en fysisk butik som säljer datorn du vill köpa, för att se den i verkligheten. I butiken kan du känna efter ordentligt om datorn passar rent storleks- och designmässigt, och i vissa butiker kan du även prova datorn lite grann. Om du sen bestämmer dig för att köpa datorn där och då i butik, eller på nätet, är upp till dig.

  1.       Ny eller begagnad?

Något som blivit allt mer trendigt med tiden är att köpa begagnad teknik. Det finns många företag som köper in, reparerar och rustar upp använda datorer, smartphones och annan teknik för att sedan sälja vidare produkterna till ett reducerat pris. Vad de kostar beror både på årsmodell, märke och vilket skick produkten är i. Genom att köpa en begagnad dator sparar du pengar och tänker dessutom på planeten. Ibland kan man hitta begagnade datorer som nästan är som nya till en billig peng, ett riktigt kap helt enkelt.

  1.       Ska man ha försäkring till datorn?

Huruvida man ska ha försäkring till sin nya dator eller inte är förstås helt upp till dig. En försäkring är dock en otrolig trygghet om olyckan skulle vara framme. Låt oss säga att du lånar pengar för att köpa en dator, och så blir datorn snodd eller du tappar den i golvet efter en vecka. Utan försäkring står du då i samma situation som innan du köpte datorn, fast med ett lån. Är du intresserad av att lägga till en försäkring till ditt köp så ska du först och främst undersöka om du har eller kan få en försäkring till ett bra pris genom det försäkringsbolag du redan använder till till exempel hem- eller bilförsäkring. Ofta kan man köpa till elektronikförsäkring till sin hemförsäkring för ett rimligt pris.

 Ska du tillköpa försäkring så behöver du också ha i åtanke att du ska ha råd att betala detta, det är därför värt att fundera på detta innan du lånar pengar till ditt datorköp. Så att du kan ta ett samlat lån till både dator och försäkring om det skulle behövas.

Kontakta annons@datormagazin.se för mer information kring annonsering på Datormagazin.se respektive i tidningen.