Vi hårdtestar mängder av produkter i varje nummer av Datormagazin. De bästa kammar hem någon av våra åtråvärda utmärkelser. Datormagazin Rekommenderar, Toppklass och Bäst-i-test.

Datormagazin Rekommenderar

Alla tester

Test: Sennheiser Handmic Digital

Det ultimata hjälpmedlet för flexibla journalister eller debuterande musikanter. En bra mikrofon har många nytta av, och denna är i toppklass. Något för de med PC, Mac eller en enhet med IOS.

Test: Lifeprint

Lifeprint tar fotoutskrifterna till nästa nivå genom att addera AR-möjligheter, via utskrifterna och en tillhörande app. Ett intressant koncept, även om det nog ändå är i sin linda.

Test: Sony Xperia XZ1

Sony har alltid legat långt fram när det gäller kameralösningarna i sina mobiltelefoner. Nu tar de steget in i 3D-världen med sin nya Xperia XZ1. Har vi därmed sett starten på en ny era?

Test: Toshiba N300 8TB

Det finns en kategori av enheter där den mekaniska lagringen fortfarande härskar – NAS. Datormagazin har testat Toshiba N300, den japanska elektronikjättens svar på WD Red och Seagate Ironwolf.

Test: Kingston KC1000 960 GB

För första gången tar Kingston sikte på prestandatoppen med en påkostad PCIE-SSD under sitt eget varumärke. Datormagazin har testat KC1000, en M.2-SSD för kraftfulla arbetsstationer.

Test: Antec P8

Antecs tidigare entusiastserie siktar nu på luftflöde, utrymme och estetik till ett konkurrenskraftigt pris. Vi har testat glasprydda Antec P8 med mängder av kylningsutrymme för under tusenlappen.

Test: LG OLED-TV C7 55″

LG har ett tunt mästerverk i sin 4k-TV med HDR. Den har enastående bildkvalitet och kan mycket väl bli hemmets perfekta underhållningsnav, varför den får utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Test: Apple Iphone X 256 gigabyte

Telefonen har landat. Iphone X, modellen som än en gång ska visa att Apple är en ledare på mobilmarknaden snarare än en följare. Och den håller Toppklass, så blir betyget från Datormagazin.

Test: Samsung Galaxy Note 8

Efter att fjolårets toppmodell gick upp i rök tar Samsung nya tag med Galaxy Note 8, en regelrätt entusiasttelefon. Och de har lyckats så bra att den får utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Test: Apple TV 4K

Nya Apple TV 4K är lyckad på flera sätt. För det första erbjuder enheten 4k- och HDR-TV, för det andra är prislappen överraskande låg. Därför får den också utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Test: Razer Lancehead

Påkostade entusiastmöss tenderar att anpassas för högerhänta. Så är inte fallet med Razer Lancehead. Vi har testat denna symmetriska och trådlösa spelmus och ställer den mot några konkurrenter.

Test: Nokia 8

Med en ny tillverkningsarm och ett nytt designtänk vill finska Nokia på nytt erbjuda mobiltelefoner i entusiastklassen. Vi har testat Nokia 8, den första flaggskeppstelefonen från ”nya” Nokia.

Test: Motorola Moto E4 Plus Dual

Budgettelefoner har aldrig haft så mycket mervärde som idag, varav flera exempel kommer från Lenovo-ägda Motorola. Datormagazin testar Moto E4 Plus, marknadens kanske billigaste mobil med 5 000 mAh batteri.

Test: Logitech Circle 2

Logitechs nya hemövervakningskamera är i en egen klass, med bättre bild och ljud samt mängder med smarta tillbehör. Datormagazin testar Logitech Circle 2 och anser att den förtjänar utmärkelsen Toppklass.

Test: Corsair NX500 400GB

Corsair siktar på prestandatoppen med sin första entusiast-SSD som använder det fullstora PCI Express-formatet för instickskort. Datormagazin testar Corsair NX500 400GB, baserad på Phison E7-kretsen.

Test: Be Quiet Silent Loop 360

Ett välkommet tillskott bland vattenkylningssystemen. Det är mycket enkelt att installera och har imponerade kyleffekt vid höga temperaturer. Utmärkelsen är given: Datormagazin rekommenderar.

Test: Oneplus 5T – kungens återkomst

Redan efter några timmars testande konstaterar vi att Oneplus är tillbaka där vi vill se dem – som en tillverkare av premiumtelefoner till ett konsumentvänligt pris.

Test: Toshiba N300

Toshibas N300-serie innehåller, i skrivande stund, tre stycken hårddiskar med kapaciteterna 4, 6 och 8 terabyte. Vi testar mellanmodellen i vår Netgear RN422 med två lagringsenheter.

Test: BenQ Instashow WDC 10

Att ersätta en lång HDMI-kabel som kostar ett par hundralappar med en trådlös lösning för närmare 10 000 kronor (exkl. moms) låter galet. Men i rätt miljö är BenQ Instashow en höjdare.

Test: Creative Sound BlasterX Kratos S5

Creative Sound BlasterX Kratos S5 kombinerar bra komponenter med smart mjukvara för en individanpassad ljudbild. De har lyckats bra, så bra att det är ett tilltalande paket som vår utmärkelse.

Test: Shuttle NC03U7

Shuttle NC03U7 är ett utmärkt val för en avancerad HTPC-lösning eller smidig kontorsdator med krav på hög diskprestanda. Vi gillade den så mycket att den får utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Test: Batband

Batband är nytänkande. Hörlurarna, eller huvudbandet, överför nämligen ljudet med hjälp av en sorts vibrationer genom skallbenet. En intressant lösning, som tyvärr behöver vidareutvecklas.

Test: Intel Core i9-7900X

Intels nya Skylake-X tar över efter Broadwell-E med högre klockfrekvenser, snabbare minne, mer bandbredd och nya instruktionsset. Vi har testat den tiokärniga toppmodellen Core i9-7900X.

Test: Drobo 5N2

Drobo 5N2 är en användarvänlig NAS-enhet för hemmakontor och mindre företag. Självklart har vi testat den utförligt, och den presterade så att den får utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Test: Microsoft Surface Studio

Microsoft breddar sin Surface-portfölj och vi testar den kanske mest intressanta produkten: Surface Studio, med en skärm på hela 28 tum. Den är ett välkommet tillskott, kanske främst för yrkesverksamma.

Test: Libratone Q Adapt In-Ear

Det var headset som Libratone Q Adapt In-Ear som Apple tänkte på när de plockade bort hörlursuttaget från Iphone. Det är befriande att få aktiv brusreducering utan att behöva fundera på laddning.

Test: WD Black 512GB

WD Black visar att tillverkaren menar allvar med satsningen på flashlagring, inte bara som en ersättning för mekaniska hårddiskar utan även som en entusiastinriktad prestandakomponent. Läsprestandan får godkänt.

Test: Sennheiser Flex 5000

Kanske sover familjen och du är pigg på några timmar med TV eller musik. Det är då Flex 5000 från Sennheiser kommer in som en räddande ängel, med ett paket som ger trådlös ljudöverföring till hörlurar.

Test: HP Elite Slice

Här har ni den kanske ultimata kontors- och mötesrumsdatorn, som även fungerar bra i vardagsrummet. Dels då den är modulbyggd minidator, du kan alltså delvis bestämma vilka funktioner som behövs.