Fråga

Hej, DMZ-Experten. Vid uppdatering håller Windows filskydd reda på att DLL eller EXE används och nekar uppdatering. Detta blir jobbigt då en uppdatering av server ska ske. (Samtliga program ligger på ett serverbibliotek.)

Installationsprogrammet känner av och fördröjer överskrivning i samband med klientens omstart. Men ej heller då fungerar ju överskrivning. Någon tycker kanske att det är bara att uppdatera på servern istället. Med många användare igång kan det vara en jobbig process.

Bäst vore om man kunde instruera vid länkningen att ingen swappning av koddelen kan ske av DLL. Hur kan man åsidosätta filskyddet som egentligen bara är till besvär?

En applikation kan bestå av två DLL:er och en exe-fil. Om en DLL och en exe är laddade kan den andra (inkompatibla?) DLL:en skrivas över med en ny. Så problemet löses inte med nuvarande ordning. I framtiden blir det värre – generationer av DLL:er och DLLcache etcetera, och mer skydd – som inte garanterar integritet.

Operativsystem: Windows XP

Svar

Windows filskydd (WFP) går att stänga av, även om det absolut inte är något jag rekommenderar – och jag har aldrig provat själv.

Du hittar en detaljerad beskrivning här: http://www.winguides. com/registry/display.php/790/


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här