Fråga

 

Efter den senaste uppdateringen i Windows Update, 12 januari tror jag det var, fick jag problem. Efter omstart fortsatte datorn med uppdatering (2/3) xxx % – ”stäng inte av datorn”. Sedan kom ett meddelande om att installationen gick fel, tar bort uppdatering, startade om..

Då kom BSOD:

Stop: 0x0000007E (0x0000005, 0x8E80B422, 0x89F6B6D8, 0x89F6B33D4)

Inget annat som SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED finns på skärmen.

Var kan jag hitta information/ litteratur om hur jag läser ut vad som menas, det vill säga vad som står i mellan parenteserna? Jag är ”nyfiken” på informationen.

Jag kommer in i felsäkert läge, men hur lösa problemet därifrån?

Mikael Lundström

 

Svar

 

Svaret på var du hittar information är som vanligt, föga förvånande – internet. Använd Google för att söka på felkoderna. Den enda som egentligen är intressant är den första, före parentesen. Du kommer att hitta massor av information, varav en del säkert stämmer in på din situation. 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här