Bra passform och brusreduktion men aningen klen batteritid och saknar lite dynamik.

Beats har på ett antal år gått från att vara ett ”innemärke” i det övre mellansegmentet, till att idag vara ett begrepp kopplat till hög ljudkvalitet inom flera områden. Studio Wireless har funnits med i flera år men egentligen är det bara namnet som är detsamma, mycket har uppdaterats för varje ny version.
Denna modell har kåpor som går över örat och passformen är godkänd. Du lär inte få någon wow-känsla men de blir heller inte jobbiga att bära. Kåporna sluter väl runt öronen och minnesskummet innanför ger en viss dämpning av högre toner.

Studio Wireless har dock en dubbel form av aktiv brusreducering som är riktigt bra. Det första, automatiska, läget används när du lyssnar på musik eller annan form av underhållning. Funktionen är riktigt bra och har minimal inverkan på ljudkvaliteten. Det andra läget ökar nivån av brusreducering och kan med fördel användas om du bara vill ha en tyst stund, till exempel om vill slippa oljud under en flygning eller buller på tåget. Faktiskt fungerar detta mycket bra men känsliga kan höra ett svagt väsande ljud vilket kan upplevas som störande.

Precis som produktnamnet antyder används trådlös anslutning, detta i form av Bluetooth. Dessvärre saknas stöd för flerpunktsanslutning, å andra sidan går själva parningsprocessen snabbt. Du kan även ansluta via en medföljande sladd, fast med en hake – du kan inte lyssna på musik via sladd om batteriet är helt dött vilket begränsar möjligheterna något.

Batteritiden för det integrerade batteriet är cirka 19 timmar med sladd och knappa nio timmar via Bluetooth. Det sistnämnda är aningen för klent för annat än dagsresor. Dock laddar du batteriet på cirka två timmar (via Micro-USB), så du är snart på banan igen.

Ljudkvaliteten är som så ofta för Beats klart över medel, med framför allt tydlig bas och en ljudbild som fungerar för alla typer av musik. Dock kan vi inte komma ifrån känslan av brist på viss dynamik, den är alltså inte så bra som förväntat (önskat).

Test: Beats Studio Wireless
4 / 6 Betyg
För
Bra passform och enkel vikfunktion. Bra brusreduktion. God hantering av låga toner.
Emot
Något klen batteritid. Ljudet saknar lite dynamik.
Rekommenderas till
Kanske mest till de som inte har något emot sladd (eller att ladda ofta) och som främst använder hörlurarna med en enda enhet.

Tillverkare: Beats, www.beatsbydre.com – Cirkapris: 2 495 kr inkl. moms, 1 996 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 35 timmar – Impedans: 30 ohm – Känslighet: 108dB – Frekvensomfång: 20Hz-20 kHz – Vikt: 195 gram

Sidor:
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här