Mycket bra brusreducering och ljudkvalitet men saknar Bluetooth och laddbart batteri.

De av er som reser mycket, och då framför allt med flyg, har med största säkerhet redan sett reklamen för Bose Quiet Comfort 25. Denna modell finns i varianter med anpassningar för Android och IOS, varav vi har testat förstnämnda.

Själva hjässbygeln har aningen vidare båge jämfört med många andra modeller. Den lär alltså passa de flesta utan att de riskerar en klämmande känsla. Kuddarna är också riktigt bekväma.

På den vänstra kåpan finns en 3,5 millimeters anslutning. Den medföljande sladden är längre än vanligt med sina 1,68 meter. Kanske en miss vid packningen, för enligt specifikationen ska den vara 1,4 meter. Det må vara som det vill. Sladden har i alla fall en integrerad fjärrkontroll som låter dig hantera uppspelning samt samtal. Dessvärre saknas stöd för trådlös anslutning, något som hade gjort produkten mer mångsidig.

När det gäller brusreduktion finns en passiv del. Då kåporna går över öronen är denna också effektiv. Samma kan sägas om den aktiva brusreduceringen. Faktiskt är den smått otroligt effektiv. När den aktiveras dämpas omgivande ljud nästan totalt och vi får anstränga oss för att höra vad som sker runtomkring.

Ljudkvaliteten är bra, både med och utan brusreducering, och bjuder på ett brett spektra samt en väl balanserad bas. Något annat som imponerade var samtalskvaliteten. När brusreduceringen var aktiv lät det som om samtalspartnern stod bredvid oss i ett annats tyst rum. Denna motpart rapporterade även mycket tydlig ljudupptagning från vår sida.

AAA-batterier ger aktiv brusreducering i cirka 32 timmar, alltså sitter det inte ett laddbart batteri på plats. Detta med 32 timmar beror också på vilken typ av batteri som används. Bättre batterier är dyrare, så investera samtidigt i uppladdningsbara batterier samt en laddare.

Trots några få brister blir det ändå ett högt betyg. Detta med batteriet kan också vändas till en fördel under resor, då du inte behöver leta laddningsmöjligheter.

Test: Bose Quiet Comfort 25
5 / 6 Betyg
För
Mycket bra brusreduktion. Hög ljudkvalitet. Skön passform och bra batteritid.
Emot
Saknar stöd för Bluetooth samt laddningsbart batteri.
Rekommenderas till
Ett par hörlurar både för samtal och underhållning under långa pass.

Tillverkare: Bose, www.bose.com – Cirkapris: 2 495 kr inkl. moms, 1 996 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 32 timmar – Impedans: XX ohm – Känslighet: XX dB – Frekvensomfång: XX Hz – Vikt: 195 gram (XX=Uppgift saknas)


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här