Presterar stabilt och har trådlös laddning, dock med aningen kort batteritid.

Parrot har behållit många av den lyckade föregångarens särdrag. Kåporna är tättslutande över örat (inte på) och har en mycket behaglig passform. Detta i kombination med mjukt skinn och bra minnesskum gör att du kan använda dessa en hel dag utan att det känns jobbigt.

Den goda passformen innebär även att du får fullt godkänd passiv dämpning av ljud från omgivningen. Fast när du aktiverar den aktiva brusreduceringen händer det verkligen saker. Detta då denna modell har adaptiv brusreducering, automatisk sådan. Den fungerar ypperligt och ser till att du i alla lägen kan fokusera på det väsentliga, må det vara telefonsamtal eller musik. Finns behov kan du även anpassa funktionen.

Anpassa ljudet som du vill

Du kan också aktivera olika färdiga ljudprofiler vilka hjälper till att skapa en virtuell 5.1-ljudupplevelse utöver det vanliga. Förutom detta finns en ljudprocessor som kan anpassa ljudet för att efterlikna akustiken i olika miljöer. En annan intressant funktion, om du använder mobilappen, är att du kan låta hörlurarna ladda ner specifika inställningar för varje låt vilka sedan tidigare har optimerats av professionella användare.

Du laddar dock batteriet trådlöst och det medföljer en laddplatta. Ett extra plus för detta!

Normalt lär hörlurarna anslutas via Bluetooth och då räcker det utbytbara batteriet i cirka 17 timmar. Ett värde som är helt enligt specifikationen, men det är en aning klent för ett par moderna hörlurar. Du laddar dock batteriet trådlöst och det medföljer en laddplatta. Ett extra plus för detta! Du styr allt via kåporna. För att hantera musik och samtal trycker du eller sveper med fingrarna.

När det gäller ljudkvalitet erbjuds en perfekt bas med bra tryck som aldrig slår igenom. På samma sätt är de höga tonerna extremt tydliga utan att någon gång skära igenom. Däremot kan vi ibland, framför allt med mer rytmisk musik, uppleva att mellanregistret saknar vissa delar. Det är inget vi direkt kan sätta fingret på men när vi jämför med vissa andra modeller märks det av.

Kritiken är alltså mild. Detta är ett par riktigt bra hörlurar.

Test: Parrot ZIK 3
5 / 6 Betyg
För
Mycket bra ljudkvalitet. Adaptiv brusreduktion. Bra appar. Grymma ljudprofiler. Trådlös laddning.
Emot
Har aningen kort batteritid. Inte helt perfekt mellanregister.
Rekommenderas till
För långa pass, utan kabelanslutning, i miljöer där den adaptiva brusreduceringen kommer till sin rätt.

Tillverkare: Parrot, www.parrot.com – Cirkapris: 2 599 kr inkl. moms, 2 079 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 18 timmar – Impedans: 32 ohm – Känslighet: 110 dB – Frekvensomfång: 20Hz -20kHz – Vikt: 270 gram

Sidor:

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här