Smidiga och med bra passform samt ljudkvalitet men med lite svag batteritid.

Därmed var det dags för det enda paret In-ear. Hörlurarna kan sägas utgöras av två öronproppar vilka är uppdelade i tre zoner. Två av dessa innehåller ljudelement. Den innersta zonen har en ljudkanal som fokuserar och riktar ljudet i vår örongång. Det är gummeringen som effektivt ser till att stänga ute ljud samtidigt som hörlurarna hålls på plats. Totalt finns det tre olika storlekar på dessa proppar.

Hörlurarna är sedan sladdanslutna till en liten kontrollenhet som sköter kommunikationen med valfri enhet via Bluetooth. Från denna kontrollenhet hanteras allt från mobilsamtal till musik. Bluetooth version 4 stöds, även NFC för snabb sammankoppling.

På baksidan av kontrollenheten finns en liten klämma som gör att du kan fästa den i antingen ett bälte, om du inte är för lång, eller på en jackficka. För tyvärr är kabeln som Phiaton använder allt för kort för att passa alla, trots att den redan har förlängts en gång sedan första versionen. Både kontrollenheten och hörlurarna sitter annars mycket bra, till och med så bra att de passar perfekt att ha med på en löprunda.

När det kommer till brusreduceringen var vi från början lite skeptiska men faktum är att både den passiva och den aktiva reduceringen fungerar riktigt bra. Du får brusreducering nästan i paritet med de slutna konkurrenterna.

Det integrerade batteriet klara cirka 15 timmar speltid vilket i våra ögon är för lite. Dels med tanke på de små elementen, dels med tanke på att det finns gott om utrymme för batteri i kontrollenheten. En annan synpunkt är att batteritiden påverkas lite väl starkt av aktuell volymnivå, ju högre volym desto kortare batteritid.

Ljudkvaliteten var också över förväntan. Ljudet är välbalanserat och helt störningsfritt med ett brett mellanregister och bra bas. Samtalskvaliteten var också bra, klar och tydlig i båda riktningar.
Trots några smärre klagomål är detta utan tvekan ett av de bättre alternativen med aktiv brusreduktion. Då jämfört med andra In-ear-produkter.

Test: Phiaton BT 220 NC
5 / 6 Betyg
För
Små och smidiga med bra ljudkvalitet. God passform. NFC.
Emot
Kort sladd. En aning låg batteritid.
Rekommenderas till
Perfekt val för alla som söker minimalistiska hörlurar med brusreducering och bra ljudkvalitet.

Tillverkare: Phiaton, www.phiaton.com – Cirkapris: 1 290 kr inkl. moms, 1 032 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 17 timmar – Impedans: 32 ohm – Känslighet: 100 dB – Frekvensomfång: 10Hz -27kHz – Vikt: 36,9 gram

Sidor:

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här