Bäst i test – Mycket bra ljudkvalitet och perfekt brusreduktion – en vinnare som fungerar med allt.

Utmarkelse_bit_2016_webb

Svart är verkligen decenniets färg när det kommer till hörlurar, i varje fall börjar det kännas så när vi packar upp nästa enhet som är SHB9850 från Philips. Denna modell har en hjässbygel som, trots lite snål vaddering, sitter riktigt bra under långa arbetspass. Kåporna har en touch-baserad kontrollpanel för hantering av såväl samtal som musik.

Kåporna är omslutande (över örat). En bra kombination av minnesskum och mjukt läder ger behaglig passform. Efter en stund hade vi nästan glömt bort att vi hade dem på oss.

Den ena kåpan rymmer det integrerade batteriet som räcker upp till 29 timmar om du enbart aktiverar brusreducering och inte Bluetooth. När båda används sjunker batteritiden till cirka 15 timmar vilket ändå får anses som godkänt.

Bluetooth version 4 och NFC gör det enkelt att ansluta upp till två samtidiga enheter. Finns uppspelningsenheter utan Bluetooth används den medföljande sladden (3,5 millimeter). Detta fungerar lika bra, dock saknar sladden både fjärrkontroll och mikrofon. Det sistnämnda kan ses som produktens enda riktiga svaghet.

Brusreduceringen fungerar helt perfekt och tar effektivt bort toner över hela det hörbara spektret. Detta utan att ha någon som helst inverkan på ljudkvaliteten. Och just ljudkvaliteten är, sett till enhetens pris på knappa 1 300 kronor, helt enastående. På den punkten är detta en av de bästa enheterna i vårt jämförande test. Du får klara och höga toner, ett brett mellanregister och en mycket välbalanserad bas. Hörlurarna gör sig lika bra till musik och film som till TV-tittande i allmänhet.

Både hörlurar och mikrofon är dessutom anpassade för samtal. Du kan även använda mikrofonen för att styra mobila enheter oavsett om röstassistenten heter Siri eller Google Now. Sammantaget är detta ett par riktiga topphörlurar som verkligen imponerar.

Test: Philips SHB9850
6 / 6 Betyg
För
Mycket bra ljudkvalitet. Enkel anslutning. Perfekt brusreduktion. Prisvärda. Bra med både IOS och Android.
Emot
Sladden saknar fjärrkontroll och mikrofon.
Rekommenderas till
Bekväma hörlurar för alla ändamål, utom kanske löpning.

Tillverkare: Philips, www.philips.com – Cirkapris: 1 290 kr inkl. moms, 1 032 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 33 timmar – Impedans: 16 ohm – Känslighet: 109 dB – Frekvensomfång: 8Hz -23,5kHz – Vikt: 230 gram

Sidor:


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

2 KOMMENTARER

  1. Jag har ägt 2 par Philips SHB9850 och båda har gått sönder pga dålig och tunn plastkonstruktion. Precis L och R är där en tunn plastbit som går sönder mycket lätt, framförallt om man har ett lite större huvud och därmed tvingas flexa mer.
    Lurarna låter riktigt bra, det kan jag hålla med om. Rent ut sagt snuskigt bra ljud… Detta hjälper dock inte när de går sönder inom 3 månader av normalt bruk vid skrivbord.
    Sedan har jag en kollega som har haft lurarna i över 1 år nu, men han har ett ganska litet huvud. Så där är nog en tydlig smärtgräns för vad dessa lurar klarar av och den är vansinnigt snäv.

  2. Jag håller med dig Alexander, mina lurar gick sönder och sprack i bågen i plasten efter 6-9 månader för mig med. riktigt kasst när man pungar ut stora summor. Men nu verkar Philips ha lagt ner modellen.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här