Svenska hem har dålig trådlös täckning och många skyller på bredbandsleverantören.

40 procent av svenskarna upplever att de har dålig Wi-Fi-uppkoppling hemma. Det visar en undersökning av nätverksföretaget D-Link där 1 067 svenskar tillfrågats. Undersökningen genomfördes under hösten 2017 i totalt sex länder (Sverige, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien).

Hela 32 procent anser att det trådlösa krånglar minst en gång i veckan och nästan tio procent att det trasslar dagligen. I genomsnitt upplever svensken Wi-Fi problem två gånger i veckan. Inte oväntat upplever många också att deras Wi-Fi mottagning varierar beroende på vilket rum de befinner sig i, där sovrummet och trädgården ligger sämst till.

Undersökningen visar att de yngre ställer betydligt högre krav på den trådlösa uppkopplingens pålitlighet jämfört med de äldre. Hela sex av tio bland de yngre (16–24 år) upplever att de har problem med Wi-Fi hemma, jämför med endast två av tio bland de äldre (55+ år).

De vanligaste platserna i hemmet där svenskarna upplever dåligt Wi-Fi är:

  1. Sovrummet (15,8 %)
  2. Trädgården (13,6 %)
  3. Köket (8,9 %)
  4. Vardagsrummet (8,1 %)
  5. Badrummet (5,9 %)

De fem främsta reaktionerna på dålig Wi-Fi-uppkoppling är att:

  1. Stänga av och starta om routern (39,9 %)
  2. Stänga av enheten de använder och starta om den (23,2 %)
  3. Inget (12,8 %)
  4. Skrika rakt ut i frustration (7,9 %)
  5. Ringa upp bredbandsleverantören för att klaga (7,10 %)

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här